Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2010-05-05 14:32


Sahlgrenska Universitetssjukhuset ökar satsningen på klinisk forskning med initialt stöd av AstraZeneca


Välkomna till en pressinformation om Sahlgrenska Universitetssjukhusets utökade satsning på tidig klinisk forskning.

Dag: Måndagen den 10 maj
Tid: Klockan 09.30
Plats: Sahlgrenska sjukhuset, Gröna stråket 12 .

Sahlgrenska Universitetssjukhuset startar en satsning på tidiga kliniska studier inom enheten Centrum för klinisk prövning, CTC. Med hjälp av CTC kan Sahlgrenska Universitetssjukhuset driva på den kliniska forskningen och bidra till den regionala utvecklingen inom klinisk forskning och Life Science-industrin.
 
AstraZeneca bidrar till satsningen genom att företaget lämnar över lokaler och laboratorieutrustningar till sjukhuset efter att de förra året beslutade att kontraktera ut verksamheten.

Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset medverkar i pressinformationen den 10 maj Kaj Stenlöf, chef för Centrum för klinisk prövning, och från AstraZeneca Karin Wingstrand, Vice President och global chef för AstraZenecas kliniska forskning


Välkomna!


Bakgrund
I Sverige finns en lång tradition att utföra kliniska studier. Västra Götalandsregionen har länge varit en region där det utförts ett stort antal kliniska studier. Som framhålls i flera nationella utredningar av den svenska kliniska forskningen finns också ett stort intresse bland forskningsföretag att genomföra tidiga studier i Sverige.

Detta har ökat efterfrågan på enheter som har ett nära samarbete med sjukvården och en god tillgång till patienter.

 


 



Kontaktperson: Göran Ekstedt, kommunikationschef, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 031–343 27 50
Göran Samuelsson, pressekreterare, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 031-343 27 52 Ann-Leena Mikiver, presschef, AstraZeneca 08-553 260 20


Läs meddelandet som PDF