Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2012-04-17 15:30


Barns förslag till utformning av ny vårdavdelning visas på KSS


Barn- och ungdomsmedicin vid Kärnsjukhuset i Skövde ska få nya lokaler i samband med den ny- och ombyggnad för barn- och kvinnosjukvård som kommer att påbörjas under 2013. Nya lokaler ger möjlighet att tänka nytt och de nya lokalerna kommer att i stor utsträckning utformas utifrån barnens och ungdomarnas behov. Det är för dem vi ska skapa värde och erbjuda en säker och effektiv vård. Lokalerna ska också erbjuda en god arbetsmiljö för alla medarbetare.

För att fånga upp barnens idéer om hur en vårdavdelning bör planeras, har vi låtit barn delge oss sina tankar.

- Vi har fått in många idéer från kreativa barn, alltifrån brev med förslag på utformning till fantastiska modellbyggen av vårdavdelningar. Barn har helt klart synpunkter värda att ta vara på, säger projektledaren Lena Vilstrup. 

Media välkomna till utställning

Från tisdag till torsdag i nästa vecka anordnar vi en utställning i entréhallen på Kärnsjukhuset i Skövde, där vi visar upp tankarna bakom det nya barnhuset som ska byggas och barnens förslag. Media hälsas hjärtligt välkomna att ta del av den kreativa utställningen.

Tid: 24-26 april, kl 10.00-15.00.
Plats: Kärnsjukhuset i Skövde, entréhallen.

Representanter från barn- och ungdomskliniken finns på plats och kan berätta om visionen för den nya barn- och ungdomskliniken och det förberedande arbetet inför byggstarten.

Kontaktperson för utställningen: Projektledare Lena Vilstrup, tfn 0500-43 22 32.



Kontaktperson: Projektledare Lena Vilstrup, tfn 0500-43 22 32


Läs meddelandet som PDF