Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-05-09 15:00


Bibehållen patientsäkerhet under strejkens första vecka


På strejkens femte dag kan situationen på hela Skaraborgs Sjukhus betraktas som fungerande. Trots det begränsade vårdplatsantalet har överbeläggningar i stort sett hittills kunnat undvikas. Vissa patienter har fått förflyttas mellan sjukhusen. Ett betydande antal planerade operationer som kräver eftervård på sjukhus har ställts in, men medicinskt högt prioriterade operationer har kunnat genomföras.

Akuta och medicinskt högt prioriterade röntgenundersökningar har genomförts, annan röntgenverksamhet är inställd på KSS.

Hittills har strejken inte inneburit några medicinska risker för patienterna.

- Strejken ställer stora krav på planering av vården inom hela Skaraborgs Sjukhus, säger sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, men styrkan i vår organisation är bland annat möjligheten att samarbeta över de organisatoriska gränserna. Tillsammans planerar vi för att patienterna ska drabbas så lite som möjligt.

Utökad konflikt

Vårdförbundet har varslat om utökad strejk med början den 20 maj. Detta varsel omfattar stora delar av verksamheten vid Sjukhuset i Lidköping. Just nu pågår analys och planering för att hantera konsekvenserna för hela SkaS om denna strejk träder i kraft.

 


 



Kontaktperson: Informatör Inger Bergman, 0500-43 10 71
Informatör Leif Glaes, 0500-47 83 53


Läs meddelandet som PDF