Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2013-10-01 11:30


Birgitta Molin Mellander slutar som sjukhusdirektör


Birgitta Molin Mellander slutar som sjukhusdirektör efter åtta år. Hon har arbetat som sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus sedan 1 februari 2006 och kommer den 1 januari 2014 tillträda en tjänst som Senior Advisor på regionkansliet i Västra Götalandsregionen.

- Jag har efter mycken eftertanke beslutat mig för att lämna mitt uppdrag som sjukhusdirektör. Den främsta orsaken till mitt beslut är att jag av familjeskäl har svårt att fortsätta arbetspendla till Skaraborg. Jag har haft förmånen att under 38 års yrkesliv arbeta med många både roliga, svåra och stimulerande uppdrag som sjuksköterska, barnmorska och som chef. Under 25 år har jag varit chef på olika nivåer och inom olika delar av vården varav åtta år som sjukhusdirektör i Skaraborg.  Skaraborgs Sjukhus är ett fantastiskt sjukhus att leda både i med- och motgång, säger Birgitta Molin Mellander.

-Vi har haft svåra utmaningar med stora kostnadsminskningar under åren men med gott samarbete, ledarskap och lojala medarbetare har vi klarat det arbetet bättre än de flesta.  Mycket återstår att göra och jag känner att det nu är rätt tidpunkt att lämna över till nya krafter som tillför energi och driv i arbetet. Den nya chefen kommer att ha förmånen att få arbeta med en mycket kunnig grupp chefer. Jag har fått ett nytt uppdrag av regiondirektören där jag som Senior Advisor kommer att arbeta med bland annat styrning och utveckling av IT. Det är ett av de viktigaste arbetsområdena vi har såväl i Västra Götalandsregionen som nationellt för att förbättra arbetsmiljön för vårdens medarbetare, säger Birgitta Molin Mellander som fortsätter sin tjänst som sjukhusdirektör fram till årsskiftet.

- Skaraborgs Sjukhus har under Birgitta Molin Mellanders ledning fortsatt att utvecklas och befäst sin position som ett viktigt sjukhus för hela Västra Götalandsregionen. Ett av flera bevis för detta är uppdraget att Skaraborgs Sjukhus som första sjukhus utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset nu får utbilda läkare, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin, som ser fram emot att Birgitta Molin Mellander nu ska jobba mer fokuserat med IT-frågor för hela Västra Götalandsregionen:

- Birgitta kommer att ha en viktig roll i det fortsatta arbetet med att förverkliga den nya IS/IT-organisationen för Västra Götalandsregionen. Hennes kompetens inom IT-området och hennes kunskap om hälso- och sjukvårdens verksamhet kommer att vara betydelsefullt i hennes nya roll, säger Ann-Sofi Lodin.

Arbetet med att rekrytera ny sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus påbörjas omgående.

 



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Birgitta Molin Mellander tisdag 1 oktober från kl 13.00, 070-518 60 69
Syrelsens ordförande Susanne Larsson, tisdag 1 oktober från kl 13.00, 070-696 95 61 Regiondirektör Ann-Sofi Lodin, tel: 070-632 11 65


Läs meddelandet som PDF