Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-01-03 14:30


Den 10 januari inviger vi Dagkirurgiskt centrum vid Sjukhuset i Falköping


I Sverige och i resten världen sker en förskjutning mot att allt fler patienter opereras dagkirurgiskt, något som bland annat beror på den utveckling och förbättring som har skett inom anestesi och kirurgi. Genom att koncentrera större delen av den dagkirurgiska verksamheten vid Skaraborgs Sjukhus och satsa på en samlad enhet, får vi en mer förutsägbar verksamhet som gagnar både verksamhet och patienter. Här kommer operationer att utföras inom allmän kirurgi, ortopedi, gynekologi och urologi. Att öppna ett dagkirurgiskt centrum är också en av flera åtgärder för att nå målet att skaraborgare ska kunna få sin operation i Skaraborg, vilket i sin tur kommer att minska behovet av köpt vård.

 

Måndagen den 10 januari, inviger vi Dagkirurgiskt centrum vid Sjukhuset i Falköping och media hälsas välkomna att närvara vid invigningen.

 

Tid: måndagen den 10 januari 2011, kl. 11.00

Plats: Sjukhuset i Falköping, Jättesalen (entré till höger om lila huset)

Program:

  • Susanne Larsson, sjukhusstyrelsens ordförande, och Alex Bergström, regionråd, hälsar välkomna
  • Verksamhetschef Lars Rydberg, ortopedläkare Helena Allervik och anestesiläkare  Krister Löfving berättar om senare tids utveckling mot dagkirurgisk vård inom kirurgi och anestesi.
  • Invigning med bandknytning
  • Förfriskningar


Varmt välkomna!



Kontaktperson: Informatör Maria Salomonsson, 0500-431013


Läs meddelandet som PDF