Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-02-02 15:59


Första sammanträdet för nya styrelsen för Skaraborgs Sjukhus


Efter tre år med en opolitiskt tillsatt styrelse, tar nu en politisk utförarstyrelse över. Styrelsen kunde konstatera att mycket har hänt under året som gått. Årsredovisningen godkändes och styrelsen gratulerade Skaraborgs Sjukhus till ett positivt resultat och tackade alla medarbetare för ett gott utfört arbete.

Susanne Larsson, ordföranden för Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus, öppnade årets första sammanträde och välkomnade den nya styrelsen med en förhoppning om ett positivt arbetsklimat under kommande mandatperiod.

Årsredovisning med ett resultat i balans

Under 2010 har Skaraborgs Sjukhus arbetat intensivt med att nå en verksamhet i balans efter förra årets underskott. Det innebär bland annat att extra kraft har lagts på att korta väntetiderna för patienten och samtidigt klara en god vård med givna ekonomiska ramar. Olika åtgärder och förändringar av exempelvis bemanning och vårdplatser har föregåtts av noggranna riskanalyser och följts upp regelbundet för att säkerställa god kvalitet.

Resultatet för 2010 är + 29, 8 miljoner kronor. Ett resultat som är bättre än tidigare prognoser. Förutom det arbete som utförts för att nå en verksamhet i balans, har Skaraborgs Sjukhus bland annat fått en högre ersättning än beräknat, till stor del är det en engångsersättning för förbättrade väntetider.

- Det kan vara svårt pedagogiskt att förklara varför vi måste fortsätta ”hålla i plånboken” med ett så positivt resultat, tycker Susanne Larsson. Det är viktigt att poängtera att medarbetarna har gjort ett mycket bra jobb och nu gäller det att fortsätta arbeta med samma intensitet med de nya utmaningar som vi har framöver.

Kortare vistelse för patienterna på akutmottagningen

Skaraborgs Sjukhus når två av tre mål när det gäller regionens uppsatta mål för den tid patienten befinner sig på akutmottagningen. Den totala tid patienten nu är på akutmottagningen är mindre än 1,5 timme för 91% av patienterna.

- Årsredovisningen visar överhuvudtaget att när det gäller vår måluppfyllelse, ligger vi väldigt bra till i jämförelse med övriga förvaltningar i regionen, säger Susanne Larsson. Och, att vi kan vara riktigt stolta över den vård som bedrivs på Skaraborgs Sjukhus.



Kontaktperson: Ordförande för Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus: Susanne Larsson, tfn: 0706 – 96 95 61
Vice ordförande för Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus: Mikael Wendt, tfn: 0705 – 70 21 25


Läs meddelandet som PDF