Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2014-06-11 14:15


Från styrelsen för Skaraborgs Sjukhus


Skaraborgs Sjukhus har lyckats i sitt arbete att göra det enklare för patienterna. En ny analys visar att kostnadsnivån visserligen stiger, men följer budget och är under kontroll.
Vid styrelsemötet på onsdagen presenterade sig den nye sjukhusdirektören Lars Johansson, för ledamöterna. Han tillträder sin tjänst 28 juli.
Områdeschef Hans Halén berättade om situationen för rättspsykiatrin och tillika områdeschef Annika Larsson gav en förklarande bild av den planerade verksamheten för dagkirurgi vid Skaraborgs Sjukhus Falköping.
Styrelsen fick en fördjupad analys av resultatet efter april månad, där det påtalas några riskfaktorer för att inte uppnå ett nollresultat. Dessa riskfaktorer som man måste jobba vidare med är till exempel kostnader för bemanningsföretag, läkemedel och medicinskt material.
De senaste två åren har det genomförts kostnadsminskningar inom förvaltningen, några av åtgärderna pågår och bedöms få effekt först under andra kvartalet 2014.
– Det är glädjande att konstatera, att de olika förbättrings- och utvecklingsarbeten som pågår inom Skaraborgs Sjukhus har gjort det enklare och smidigare för patienterna, säger ordförande Susanne Larsson (S).
Detta har lett till förbättrat arbetssätt, som till exempel:
• Telefonkontakt istället för återbesök.
• Förändrade rutiner när patient ska träffa flera vårdgivare
• Patienten får hela sin behandling vid ett besökstillfälle.
• Onödiga inskrivningar inom slutenvård har minskat.
• Fler behandlingar sker i öppenvård.
Avslutningsvis fick styrelsen information om att en skrivning kommer att skickas till Västra Götalandsregionens fastighetsnämnd om parkeringssituationen vid Skaraborgs Sjukhus.
– Situationen för patienter och besökande till Skaraborgs Sjukhus känns ohållbar, då informationen om hur man ska betala sin parkeringsavgift är bristfällig. Det finns inte heller tillräckligt antal betalautomater vilket medför ett stressmoment för patienterna, säger Eva Sundström, tillförordnad sjukhusdirektör.



Kontaktperson: Susanne Larsson (S), ordförande, 070-696 95 61
Eva Sundström, tf sjukhusdirektör, 070-240 17 13


Läs meddelandet som PDF