Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-09-29 09:33


God utbildningskvalitet för AT-läkare på Skaraborgs Sjukhus


Institutet för professionell utveckling av läkare i Sverige (IPULS), genomför årligen SPUR-inpektioner av AT- och ST-utbildningarna i Sverige. Inspektionen för 2011 är nu gjord och rapporten ger Skaraborgs sjukhus gott betyg.
 
- Några förbättringsförslag finns i rapporten, men överlag har Skaraborgs sjukhus fått ett högt sammanvägt betyg, kommenterar studierektor Kristine Rygge.

Rapporten sammanfattar bedömningen med att konstatera att SkaS har en bred och välorganiserad klinisk verksamhet som utgör en bra grund för AT samt att hela organisationen genomsyras av en vilja att ge AT-läkarna en så bra utbildning som möjligt.
- Det SPUR-inspektörerna tyckte var särskilt bra, var att utbildningsprocessen är så pass känd och drivs såväl på kliniknivå som på högsta ledningsnivå, säger Kristine Rygge. Alla personalkategorier vet att AT-läkarna är viktiga och gör sitt yttersta för att de ska trivas.

Som grädde på moset har nu också AT-läkarna själva rankat Sjukhuset i Lidköping som bästa sjukhuset i Sverige att göra sin allmäntjänstgöring på. Skövde har placerats i mitten av de 60 rankade sjukhusen. Fortfarande är det 95% som rekommenderar KSS som AT-sjukhus.
- Senaste veckan har inneburit mycket positivt för oss när det gäller utbildning, konstaterar Kristine Rygge. Nu ska vi jobba för att bevara det som är bra, men också ta tag i de förbättringsområden som finns. 
 



Kontaktperson: Studierektor Kristine Rygge, tel: 0500 – 432748 eller 0730516872


Läs meddelandet som PDF