Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2012-04-12 08:35


Anställningsstopp införs vid Skaraborgs Sjukhus


-När vi nu ser resultatet vad gäller personalkostnaderna för årets första kvartal är de tyvärr inte alls i nivå med vad som är nödvändigt för att komma i ekonomisk balans. Därför har jag tagit beslut om att från och med idag införa  anställningsstopp vid Skaraborgs Sjukhus. Detta är inget jag gör med lätt hjärta - men det måste göras, säger sjukhusdirektör Birgitta Molin Mellander.


Anställningsstopp innebär att ingen får anställas utan särskilt undantag som beslutas av funktion utsedd av sjukhusdirektör, detta gäller alla tjänster vid Skaraborgs Sjukhus, såväl tänkta nyanställningar som ersättningar för pensionsavgångar. Dessutom avbryts alla pågående rekryteringar. 

-Att reducera kostnader inom vården är alltid en balansakt eftersom uppdraget att ge vård i rätt tid till rätt patienter alltid står i första rummet. Samtidigt ska denna vård ges inom de ekonomiska ramar som finns. Våra verksamheter har relativt nyligen blivit klara med sina ombudgeteringar och tillsammans med anställningsstoppet skyndar vi på processen att komma i ekonomisk balans, säger Birgitta Molin Mellander.

Anställningsstopp gäller till dess sjukhusdirektören beslutar om annat.

Läs mer - beslut om införande av anställningsstopp


 

 



Kontaktperson: Birgitta Molin Mellander, sjukhusdirektör, tel 0705-18 60 69


Läs meddelandet som PDF