Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2014-04-17 14:00


Inbjudan till första spadtaget: Nya lokaler för förlossnings- och barnsjukvård vid SkaS Skövde


Efter flera års planering är vi framme vid dagen då det första spadtaget ska tas för den nya byggnaden för barn/ungdomssjukvård och BB vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Media hälsas välkomna att delta vid detta tillfälle!

Tid: Torsdagen den 24 april, kl 15.30.

Plats: Skaraborgs Sjukhus Skövde, söder om huvudentrén (mellan huvudentrén och förlossningen).

Program: Fastighetsnämndens ordförande Ulla Y Gustafsson och Skaraborgs Sjukhus styrelseordförande Susanne Larsson tar första spadtaget och håller tal. Vi bjuder på dryck med tilltugg.

 

Fakta om nya lokaler för förlossnings- och barnsjukvård

Under våren startar om- och nybyggnation av lokaler för förlossnings- och barnsjukvård vid Skaraborgs Sjukhus. Lokalerna anpassas till modern hälso- och sjukvård där vårdmiljö, arbetsmiljö och patientsäkerhet står i fokus, liksom möjligheter för familjen att vara tillsammans under vårdtiden.

I det nya huset kommer all öppenvård för barn och ungdomar att inrymmas, liksom lekterapi, BB och neonatalvård. I den befintliga byggnaden som byggs om, placeras barnmedicinsk slutenvård, förlossning och mottagning för specialistmödravård, ultraljud och BB/neonatalvård i hemmet.

Arbetet görs i etapper och allt beräknas vara färdigt att tas i bruk 2016. Projektet sker i samverkan mellan Skaraborgs Sjukhus och Västfastigheter.

 



Kontaktperson: Frågor som rör byggnation: Projektledare Joakim Staaf, tfn 0500-49 94 26, mobil 0700-82 35 72
Frågor som rör barn- och kvinnosjukvård: Verksamhetschef Maria Söderberg, tfn 0500-43 10 00


Läs meddelandet som PDF