Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-11-15 17:00


Internationellt kvalitetspris till Sjukhuset i Lidköping


Torsdagen den 10 november, fick Dan Drobin, verksamhetschef på anestesikliniken vid Sjukhuset i Lidköping ta emot priset Quality Innovation of the Year ur Finlands president Tarja Halonens hand.

Anestesikliniken vid Sjukhuset i Lidköping var en av tre svenska vinnare i tävlingen Quality Innovation of the Year 2011, som är ett samarrangemang mellan kvalitetsstiftelserna i Sverige, Finland och Estland.

Kliniken uppmärksammades för sitt arbete med effektivisering av kirurgi/operationsprocessen – New Operating Room Management – med hjälp av metoder från industrin. Tester har visat att kirurgiprocessen kan effektiviseras med minst 20 procent med bibehållen patientsäkerhet, optimala resultat, maximerad effektivitet, minimerade förseningar för patienten samtidigt som både patient och personal är nöjda. I det påbörjade förbättringsarbetet är medarbetare av olika yrkeskategorier som berörs av opererande verksamhet representerade.   

Stimulerar högklassiga innovationer

Tävlingen och priset Quality Innovation of the Year syftar till att stimulera till fler högklassiga innovationer. Tävlingen ger företag och organisationer i de tre länderna en möjlighet att jämföra sig själva med sin omgivning och att få återkoppling utifrån olika kvalitets- och innovationsaspekter. 2011 var första gången som tävlingen anordnades i Sverige. 

Prisutdelning i Finland

Årest prisutdelning ägde rum vid en ceremoni i Helsingfors den 10 november. Prisutdelare vid ceremonin var Finlands President, Tarja Halonen och Charlotte Brogren, Generaldirektör, Vinnova.

Mer information

För mer information kontakta Maria Edström, tfn 0709-697485 eller Dan Drobin, tfn 0708-709088 på Anestesikliniken, Sjukhuset i Lidköping.

Länk till mer information på SIQ:s (Institutet för kvalitetsutveckling) webbsida: http://www.siq.se/Quality-Innovation-of-the-Year.php
 

 



Kontaktperson: Intensivvårdssjuksköterska Maria Edström, tfn 0709-69 74 85
Verksamhetschef Dan Drobin, tfn 0708-70 90 88


Läs meddelandet som PDF