Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2012-01-30 16:00


Klart med ny områdeschef på Sjukhuset i Lidköping


Nu står det klart att det blir Annika Larsson som tar över stafettpinnen i vår, när Conny Andersson går i pension som områdeschef för Sjukhuset i Lidköping.

Annika Larsson, som bor i Låstad mellan Skövde och Mariestad och i grunden är ekonom, har erfarenhet både från chefs- och sjukhusvärlden samt från arbete med verksamhetsutveckling och forskning. Närmast kommer hon från en tjänst som Regiondirektör i Jönköpings län.
- Det känns väldigt roligt att få börja som områdeschef på Sjukhuset i Lidköping och få arbeta i en verksamhet som ligger mig så varmt om hjärtat, säger Annika Larsson.

 

Sjukvårdsverksamhet har på olika sätt och i olika omgångar återkommit i Annikas liv. Under åren 2007-2010 ingick hon i styrelsen för Skaraborgs Sjukhus, något som har bidragit till hennes intresse och vilja att fortsätta arbeta inom sjukhusvärlden. Sjukhusdirekör Birgitta Molin Mellander ser att Annika Larssons kompetens och breda erfarenhet kommer att bli en tillgång på Skaraborgs Sjukhus:
- Nu får Annika möta vår verksamhet ur ett lednings- och tjänstemannaperspektiv, säger Birgitta Molin Mellander. Jag är övertygad om att hon kommer att tillföra viktiga perspektiv i de utmaningar och den gemensamma kraftsamling vi står inför.

 

På frågan om vilka värden Annika vill tillföra i sin nya roll som chef och medarbetare på Sjukhuset i Lidköping och i Skaraborgs sjukhus ledningsgrupp, svarar hon:
- Jag vill vara med och ta gemensamt ansvar för utvecklingen av Skaraborgs Sjukhus som helhet och självklart Sjukhuset i Lidköpings roll i den. Jag är väldigt engagerad och resultatinriktad i mitt ledarskap. Samtidigt tror och hoppas jag att jag ska kunna skapa delaktighet och att medarbetarna på Sjukhuset i Lidköping ska känna att jag sprider mycket positiv energi.



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Birgitta Molin Mellander, tel: 0705186069
Tillträdande områdeschef Annika Larsson, tel: 0709374189


Läs meddelandet som PDF