Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2009-10-13 11:30


Nya perspektiv under årets ADHD-konferens


Förra årets ADHD-konferens hade det medicinska perspektivet som tema och var fullsatt. Nu är det dags för 2009 års konferens där diskussionerna kommer att utgå från de sociala- och pedagogiska perspektiven. Nu hoppas arrangörerna på lika god uppslutning som förra året och bjuder in personal inom skola och kommun samt andra intressegrupper.

Forsknings- och utvecklingscentrum på Skaraborgs sjukhus, Utvecklingsneurologiska enheten (UNE) i Mariestad och lokalföreningen Attention i Skaraborg anordnar dagen som ska ge kunskap och inspiration. Konferensen stöds ekonomiskt av Skolverket genom projektmedel som tidigare tilldelats UNE.

- All kunskap som vi idag har om ADHD måste komma familjer, skola och olika verksamheter i samhället till del menar Elisabeth Fernell, barnneurolog och docent, som tillsammans med sin överläkare och kollega Magnus Landgren är moderator för dagen.

Under konferensen talar bland annat barnneuropsykiater Christopher Gillberg, Specialpedagog Anna Christina Strömberg samt Bandyproffset med ADHD Per Fosshaug. Åhörarna kan förvänta sig en orientering i hur ADHD har med skola, socialtjänst, sjukvård och politik att göra. Dessutom utgör föräldraperspektivet och familjestödet samt beskrivningar av hur det är att leva med ADHD delar av programmet.
- Det känns väldigt spännande att ha ett så bra program att erbjuda. Jag tror att det kommer att bli en mycket givande dag för alla som kommer, avslutar Elisabeth Fernell.

Konferensen hålls den 15 oktober och media välkomnas att lyssna under hela dagen på Billingehus kl. 08:30–17:00.

Tid för intervjuer finns under lunchen kl. 11:45-13:00 och under eftermiddagskaffet 14:30-15:00.



Kontaktperson: Magnus Landgren, tel 0501-624 20


Läs meddelandet som PDF