Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-12-10 14:30


Vi välkomnar media till en historisk invigning av

Nya toppmoderna lokaler för Operation och Intensivvård


Den 30 mars 2007 togs första spadtaget för en ny vårdbyggnad för operation och intensivvård vid Sjukhuset i Lidköping. Sett utifrån investeringsmedel, är det den största byggnationen inom Skaraborgs Sjukhus sedan Kärnsjukhuset i Skövde stod klart 1976. Den nya efterlängtade vårdbyggnaden invigs nu på tisdag av sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander.

Media hälsas välkomna till invigning och rundvandring på nya operation och intensivvården!

När: Tisdagen den 16 december kl. 10:00 -11:30.
Var: Samling i glasgången som förbinder den nya vårdbyggnaden med sjukhuset.
Hur: Vi startar med invigningsceremonin och fortsätter med rundvandring.

 

Flexibla lokaler och utrustning av hög klass

Den nya operationsavdelningen får sex operationssalar, som vardera är ca 50 kvm stora, samt tre förberedelserum. Den postoperativa avdelningen har 15 uppvakningsplatser. Sterilcentralen är en av Europas modernaste med utrustning av hög klass. I de nya lokalerna ryms dessutom fyra platser för allmän intensivvård och platser för hjärtintensivvård. Utrustningen möter väl den omfattande intensivvård som idag bedrivs på sjukhuset i Lidköping och som omfattar ca 500 patienter per år.

- Tillsammans med den moderna röntgenenhet som successivt byggs upp på sjukhuset, med flera datortomografer och en magnetkamera, kommer vi att ha ett högkvalitativt omhändertagande av våra patienter. Detta både vid akut livshotande sjukdom och olycka, såväl som ett bättre planerat omhändertagande vid medicinsk som kirurgisk åkomma, säger en nöjd och stolt Robert Nyström, verksamhetschef på OP/IVA i Lidköping.

- Detta kommer också att medföra ett ännu bättre samarbete mellan verksamheterna inom Skaraborgs Sjukhus.

 



Kontaktperson: Sjukhuschef Conny Andersson, tel 0510-850 00
Verksamhetschef Robert Nyström, tel 0510-850 00 Informationschef Johanna Wiechel, tel 0500-43 19 56, 070-508 05 39


Läs meddelandet som PDF