Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2009-10-27 09:30


Sammanträde med Styrelsen för SkaS

Överenskommelser för 2010 klara


Styrelsen för Skaraborgs sjukhus beslutade att godkänna vårdöverenskommelser och verksamhetsplanen för 2010. Verksamheten på Skaraborgs Sjukhus ska genomsyras av ett hälsofrämjande perspektiv och utvecklas genom ett processorienterat arbetssätt i samarbete med andra vårdgivare. Stor vikt läggs vid det fortsatta arbetet inom Målbild 2012 och att vidareutveckla det positiva samarbetet mellan SkaS styrelse och Hälso- och sjukvårdsnämnderna.

  - Det samarbetet är avgörande för att sjukhuset ska klara de förändringar som krävs för en verksamhet i balans kommenterar styrelsens ordförande Lars Christer Jonson.

I månadsrapporten för september börjar man nu se effekt av de åtgärder som tagits för att nå en budget i balans. Antalet anställda har minskat och det synliga ekonomiska resultatet av minskningen förväntas i rapporten för oktober. Väntetiderna till mottagningsbesök och behandling har minskat jämfört med september föregående år, precis som den totala sjukfrånvaron bland personalen på SkaS.

  - Vi ser ett glädjande trendbrott nu, konstaterar Lars Christer Jonson. Vi har goda förhoppningar om att se ytterligare effekter och vad det faktisk innebär för ekonomin när vi går in i november.

Styrelsen fick ta också del av tidplanen för det fortsätta arbetet med att säkra en budget i balans och planerat arbetssätt.

Styrelsen fick en redogörelse för orsaker till de ifrågasatta väntetiderna till radiologiska undersökningar på SkaS.

 

 



Kontaktperson: Styrelsens ordförande Lars Christer Jonson, tel: 0708 - 202035


Läs meddelandet som PDF