Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-04-27 16:58


Delårsrapport och tema personal och kompetensförsörjning

Sammanträde med Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus


Styrelsesammanträdet inleddes med att Dr Eric Bertholds berättade om strokevården på SkaS och följdes av ett studiebesök på enheten för Stroke och Neuro/Rehab på Kärnsjukhuset.

Årets arbetsinriktning innebär bland annat fortsatt utveckling av det processorienterade arbetet och genomförande av olika aktiviteter inom patientsäkerhetsområdet. Trots att antalet vård- och behandlingssökande har fortsatt att öka under årets första tre månader, har Skaraborgs sjukhus lyckats erbjuda vård enligt målen i vårdgarantin. Dessutom har 88% av patienterna fått vård inom 60 dagar, vilket är den skärpta tidsram som gäller enligt SKL.

Temat för styrelsesammanträdet var personal och kompetensförsörjning med anledning av kommande rekryteringsmässiga utmaningar samt årets arbete med att planera för en god fortsatt personalförsörjning på kort och lång sikt.

Resultatet för perioden är -8,8 miljoner. Skaraborgs sjukhus redovisar en årsprognos med budget och verksamhet i balans. Prognosen bygger på att förvaltningen kompenseras för förändrade tillgänglighetskrav samt att planerade effektiviseringsåtgärder genomförs.

-Det är viktigt att vi hela tiden arbetar med våra bemanningsplaner och att rätt personal finns på rätt plats, konstaterar styrelsens ordförande Susanne Larsson.



Kontaktperson: Susanne Larsson, tfn: 0706 – 96 95 61
Mikael Wendt, tfn: 0705 – 70 21 25


Läs meddelandet som PDF