Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-10-18 15:58


Sammanträde med Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus


Nytt miljöpolitiskt program

Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus fick information om Västra Götalandregionens nya miljöpolitiska program som tagits fram av Miljönämnden och som är en konkretisering av sedan tidigare framtagna miljödokument. I programmet finns kortsiktiga mål beskrivna som förvaltningarna ska nå under åren 2011-1013. Målen rör främst minskningar när det gäller resande, energianvändning samt kemiskt avfall och utsläpp.

- En stor förvaltning som SkaS måste ta sitt ansvar för miljöfrågorna och föregå med gott exempel, menar styrelsens ordförande Susanne Larsson. Redan nu har vi gjort ett bra jobb på många områden och har exempelvis minskat lustgasutsläppen med 20% sedan 2009. Nu gäller det att fortsätta jobba med miljöfrågor överlag och med de beslutade målen specifikt.

Rapport för september

Temat i rapporten för september är miljö och beskriver de aktiviteter som pågår på SkaS inom miljöområdet. Under september förbättrade sig SkaS ytterligare när det gäller väntetider till besök och behandling. Prognosen för 2011 är oförändrad.

Upphandling av ortopedteknisk verksamhet

Avtalet med nuvarande leverantör för ortopedteknisk verksamhet löper ut 2012. Styrelsen tog beslut om att en ny upphandling av verksamheten ska göras i enlighet med det förslag som finns framtaget.

Lokalplanering på SkaS

Styrelsen fick information om kommande ombyggnationer och övrig lokalplanering för SkaS. Det största kommande projektet är Barn- och Kvinnohuset.

– Nya byggnaderna för IVC och rättspsykiatri är snart klara för inflyttning och det är våra två största byggprojekt just nu säger Susanne Larsson. Vi ser fram emot två invigningar inom kort och sedan att byggnaderna fylls med viktig verksamhet. 



Kontaktperson: Ordförande för Skaraborgs Sjukhus: Susanne Larsson, tfn: 0706 – 96 95 61
Vice ordförande för Skaraborgs Sjukhus: Mikael Wendt, tfn: 0705 – 70 21 25


Läs meddelandet som PDF