Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-06-15 15:47


Sammanträde med Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus


Psykiatriska verksamheten förnyas

Dagens sammanträde inleddes med att Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus fick information från representanter från psykiatriverksamheten på Sjukhuset i Falköping. Inom hela den psykiatriska verksamheten kommer vården att förändras och bland annat utformas mer i delaktighet med patienter och anhöriga. Mobila team, och att i allt högre grad erbjuda vård till fler patienter inom öppenvården, är andra kvalitetshöjande insatser. De nya lokaler som byggs för den rättspsykiatriska verksamheten, anpassas också till de nya arbetssätten och kommer att höja kvaliteten inom vården och arbetsmiljön.

 - Det finns ett stort engagemang inom den psykiatriska verksamheten och den utveckling vi ser framöver är väldigt positiv, konstaterar styrelsens ordförande Susanne Larsson.

 

Väntetiderna har fortsatt att minska för SkaS patienter

Prognosen för året är fortsatt 0 och SkaS förväntas uppnå de ersättningar för produktion som anges i vårdöverrenskommelsen. Förbättrade produktionsprocesser och en allt effektivare planerad verksamhet har ytterligare kortat väntetiderna och inneburit att patienter snabbare fått tid för besök och behandling. Över 90% av patienterna får sina sjukhusbesök inom 60 dagar, motsvarade siffra för att få behandling är 84%. Att ge vård inom tidsgränserna som gäller för att uppfylla vårdgarantin klaras med råge och väntetiderna på akutmottagningarna är fortsatt kortast i Västra Götalandsregionen, trots att antalet patienter har ökat.

 

SkaS som Hälsofrämjande Sjukhus

Skaraborgs Sjukhus ingår i nätverket för Hälsofrämjande Sjukhus. Under sammanträdet fick styrelsen information om de aktiviteter som sker inom SkaS i enlighet med nätverket HFS vision. Bland annat arbetet med ”rökfritt sjukhus” som innebär att patienter och anställda ska stödjas i att sluta röka, ”fysisk aktivitet på recept” i samarbete med primärvården samt den handlingsplan med åtgärder som upprättas varje år för att främja hälsa utifrån ett sjukvårdsperspektiv.

 - De här aktiviteterna är viktiga både ur patient- medarbetar- och resursperspektiv, menar Susanne Larsson.  Diskussionen om hälsofrämjande aktiviteter måste fortsätta för att vi ska dra nytta av de långsiktiga vinsterna av att arbeta hälsofrämjande.

Sammanträdet avslutades och styrelsen tackade alla medarbetare på Skaraborgs Sjukhus för ett gott utfört arbete under vintern och våren, samt önskade alla en riktigt skön sommar.



Kontaktperson: Ordförande för Skaraborgs Sjukhus: Susanne Larsson, tfn: 0706 – 96 95 61
Vice ordförande för Skaraborgs Sjukhus: Mikael Wendt, tfn: 0705 – 70 21 25


Läs meddelandet som PDF