Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-08-20 17:00


Sammanträde med styrelsen för Skaraborgs Sjukhus 20 augusti


Vid dagens sammanträde med styrelsen för Skaraborgs Sjukhus behandlades följande ärenden:

Ekonomi

De åtgärder som har vidtagits för att uppnå budgetbalans har börjat ge avsedd effekt och kostnadsutvecklingen börjar plana ut. Det ekonomiska resultatet visar för närvarande på ett underskott på 22 miljoner kronor.

Överenskommelser om vård

Styrelsen fick information om det arbete som just nu pågår med att nå en överenskommelse med hälso- och sjukvårdsnämnderna om sjukhusvård år 2009. Vårdöverenskommelsen ska vara klar i september då hälso- och sjukvårdsnämnderna fattar beslut i frågan.

Väntetider i vården

Den vårdkonflikt som påverkade sjukhusen under försommaren har inneburit att väntetiderna för mottagningsbesök och operationer blivit längre i hela Västra Götaland. På Skaraborgs Sjukhus innebar konflikten bland annat stopp för planerad vård inom främst ortopedi, men trots detta kan styrelsen konstatera att situationen ser relativt bra ut. Enligt den senaste lägesrapporten för väntetider och tillgänglighet, ligger Skaraborgs Sjukhus över medel i Västra Götalandsregionen när det gäller tillgänglighet till somatisk vård. Det gäller både hur väl garantin klaras för mottagningsbesök och för utförda operationer. Per den 31 maj hade 90 procent av patienterna fått besökstid inom garantitiden mot 77 procent under juli månad. Motsvarande siffror för antal utförda operationer är 87 procent respektive 80 procent. Utöver vårdkonflikten har även sommarstängningarna bidragit till ökningen av antal väntande.

Ambulansverksamhet

Styrelsen fick information om ambulansverksamheten med anledning av den omfördelning av ambulanser som gjorts under sommaren. En noggrann uppföljning och analys av verksamheten utifrån insatstider och tillgänglighet kommer att göras under hösten.

Av verksamhets- och arbetsmiljömässiga skäl föreslogs en förlängning av nuvarande ambulansfördelning fram till och med vecka 48. Styrelsen stödde detta och kommer att fatta slutligt beslut i frågan vid sitt septembermöte.

 

 

 



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, telefon 0500-43 10 00, 070-518 60 69
Styrelsens ordförande Lars Roslund, telefon 0706-65 98 00


Läs meddelandet som PDF