Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-02-27 14:00


Sammanträde med styrelsen för Skaraborgs Sjukhus den 27 februari 2008


Ny vice ordförande i sjukhusstyrelsen

Annika Larsson går in som vice ordförande i styrelsen för Skaraborgs Sjukhus, då tidigare vice ordförande Ann-Sofi Lodin har avsagt sig uppdraget på grund av tidsbrist. Hon kommer glädjande nog att kvarstå som ordinarie ledamot.

Väntetider och tillgänglighet

Styrelsen har tagit del av Västra Götalandsregionens lägesrapport ”Väntetider och tillgänglighet”. Information gavs om hur arbete bedrivs för att nå garantimålen. Den radikala förbättringen av väntetiderna under 2007 fortsätter och prognosen är att vårdgarantin kommer att uppnås under året.

Utvecklings- och effektiviseringsarbete inom hälso- och sjukvården

I överenskommelsen mellan hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg, Skaraborgs Sjukhus och Primärvården Skaraborg ingår förändringsåtgärder för att uppnå effektiviseringar motsvarande 15 miljoner kronor.

Styrelsen fick fördjupad information om de områden som styrgruppen för arbetet har tagit fram för fortsatt utredning av tänkbara förändringsåtgärder. Styrelsen ser positivt på förslagen och ser det som värdefulla bidrag för att nå de satta målen.

Budgetbalans 2008

Styrelsen fick också vidare information om det övriga arbete som pågår med att klara uppdraget budget i balans och stödjer det aktiva arbete som bedrivs inom varje verksamhetsområde.

 



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, telefon 0500-43 10 00, 070-518 60 69
Styrelsens ordförande Lars Roslund, telefon 0706-65 98 00


Läs meddelandet som PDF