Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2010-04-14 15:00


Pressmeddelande från styrelsen för Skaraborgs Sjukhus

Sjukhusstyrelsens sammanträde den 14 april


Delårsbokslut mars


Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus tog del av delårsrapporten för mars 2010. Under årets första månader har arbetet till stor del koncentrerats på att genomföra de åtgärder som beslutades under 2009 för att få en verksamhet i balans. En av de största åtgärderna som genomförts är minskning av antal vårdplatser. Dessutom pågår fortlöpande arbetet med utvecklingen av operationsverksamheten och samarbetet över organisatoriska gränser för att effektivt utnyttja SkaS gemensamma resurser.

Resultatet för perioden är – 16,2 miljoner kronor, men årsprognosen ett nollresultat när samtliga åtgärder ger helårseffekt.

Regional tillgänglighetssatsning


Västra Götalandsregionen har avsatt särskilda medel till åtgärder för en ökad tillgänglighet till vården. På Skaraborgs Sjukhus har ett antal områden som är i behov av åtgärder identifierats och inom varje område finns ett flertal aktiviteter planerade. Skaraborgs Sjukhus begär medel för:
- att etablera en hållbar struktur för ständig förbättring i den lokala verksamheten
- att genomföra åtgärder för att uppnå en balans i tillgänglighet till vården

Regionala medel för omställning


Västra Götalandsregionen har avsatt särskilda medel för omställningsarbetet för att nå en verksamhet i balans. Dessa medel skall användas för strategisk satsning på kompetensutveckling, samverkan, kvalitetsutveckling och effektivisering enligt godkänd plan.

 



Kontaktperson: Styrelsens ordförande Lars Christer Jonson, tel. 0708-20 20 35
Sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, tel. 070-518 60 69


Läs meddelandet som PDF