Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-01-21 10:00


Skaraborgs Sjukhus och Handikappförvaltningen inbjuder till att närvara när Barnombudsmannen Lena Nyberg inviger Barn- och ungdomscentrum i Mariestad


Vi har härmed glädjen att inbjuda er till invigningen av Barn- och Ungdomscentrum i Mariestad. Barnombudsmannen Lena Nyberg kommer att närvara och inviga det nya centrumet som ger en samlad lokalisering av den öppna vården för barn och ungdomar i norra Skaraborg.

Helhetssyn, tillgänglighet och samarbete är ledorden för arbetet på Barn- och ungdomscentrum i Mariestad. Barn- och ungdomscentrum (BUC) är resultatet av en samverkansidé för att få en vård med hög kvalitet och helhetssyn för barn och ungdomar och deras familjer. Ett centrum där psykiatri, medicin och habilitering bidrar med olika kunskaper och håller kunnandet aktuellt på en hög nivå.

De verksamheter som kommer att samverka i det nya centrumet är Barn- och ungdomspsykiatri och Barn- och ungdomsmedicin inkl. utvecklingsneurologisk enhet, UNE (Skaraborgs Sjukhus) samt Barn- och ungdomshabilitering (Handikappförvaltningen). Detta skapar förutsättningar för bättre utnyttjande av resurser och kompetens inom verksamheterna och samverkan med andra huvudmän utifrån närsjukvårdsbegreppet. Genom ett närmare samarbete mellan medicin, psykiatri och habilitering uppstår en ökad tillgänglighet till vården. Målet är att familjer som besöker BUC ska uppleva en samlad vård utan administrativa hinder, där man kan söka samtliga vårdgivare i gemensamma lokaler.

Vi inbjuder media till invigningen av Barn- och ungdomscentrum i Mariestad


Tid: Fredagen den 25 januari, kl. 09.30
Plats: Barn- och ungdomscentrum vid Sjukhuset i Mariestad

     

09.30  Kaffe och mingel
Media ges möjlighet att se sig runt i lokalerna under kaffet.
10.00 Välkomsthälsning
Styrgruppen för BUC: Anita Frisk, Anette Carlsson, Cecilia Andersson, Rolf Pettersson, Ulla Söderlund samt Magnus Landgren
10.30 Barnombudsmannen Lena Nyberg inviger Barn- och ungdomscentrum

Välkomna!

 



Kontaktperson: Maria Salomonsson, informatör Skaraborgs Sjukhus, 0500-43 10 13
Mats Larsson, informationschef, Handikappförvaltniingen, 0703 - 419 500


Läs meddelandet som PDF