Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-05-16 17:00


Strejkvarsel vid Sjukhuset i Lidköping påverkar hela Skaraborgs Sjukhus


Från och med tisdagen den 20 maj kan strejken utökas om parterna i vårdkonflikten inte har kommit överens.

Den varslade strejken kommer denna gång att beröra Sjukhuset i Lidköping. Samtliga vårdavdelningar, liksom akutmottagningen stänger och övriga mottagningar drivs med reducerad verksamhet.

Patienter som vårdas på avdelning som berörs av strejk överförs till Sjukhuset i Falköping och Kärnsjukhuset i Skövde. Det rör sig om cirka 80-talet patienter. För att överföringen skall ske så lugnt som möjligt under säkra former, påbörjas överflyttningar redan under helgen. Personal, t ex läkare och undersköterskor, kommer att arbeta på andra enheter än sina ordinarie för att stärka upp bemanningen på de enheter som tar emot patienter.

Även denna gång kommer patienter som får sina besöks/behandlings/operationstider ändrade att informeras per brev några dagar före det planerade besöket. Den som blir sjuk när vårdcentral eller ordinarie vårdgivare inte går att nå, hänvisas till Sjukvårdsrådgivningen på telefon 0774-40 20 20. Vid behov av akut hjälp eller i nödsituation hänvisas till 112.

Akut sjuka får en säker vård

Medicinskt högt prioriterade besök, behandlingar och operationer kommer att genomföras, medan övrig planerad vård kommer att skjutas på framtiden. Sjukhusledningen planerar om verksamheten så att patienter som blir akut sjuka under konflikten och patienter med allvarliga och livshotande tillstånd kommer att tas omhand på ett säkert sätt.

Den som behöver söka vård, men inte är allvarligt sjuk eller skadad, ska söka vård som vanligt, dvs vända sig till sin vårdcentral under dagtid och Sjukvårdsrådgivningen som har öppet dygnet runt på telefon 0774-40 20 20. Akutmottagningen vid Kärnsjukhuset i Skövde, förlossningsavdelning och psykiatrimottagningar har öppet som vanligt. De omfattas inte av strejken.

Avdelningar och röntgen på Kärnsjukhuset öppnar

Från och med den 16 maj öppnar de verksamheter på KSS som tidigare berörts av strejken.

Aktuell information på Internet

Aktuell information om vårdkonflikten finns på www.vgregion.se/konflikten



Kontaktperson: Informatör Inger Bergman, 0500-43 10 71
Informatör Leif Glaes, 0500-47 83 53


Läs meddelandet som PDF