Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2011-09-09 13:30


Utbildningssatsning på SkaS - ett led i arbetet för kortare sjukskrivningsperioder


Skaraborgs Sjukhus startade i veckan en omfattande utbildningssatsning. 40 personer skall genomgå en tvåårig grundläggande psykoterapeututbildning med inriktning mot kognitiv beteendeterapi (KBT). 
 
Det är barn- och ungdomspsykiatrin i Skaraborg som har tagit initiativ till denna satsning på utbildning i modern evidensbaserad psykoterapi, men deltagarna kommer både från psykiatrin och från olika somatiska områden där patienter med depression, smärta och ångestillstånd behandlas. Med kognitiv beteendeterapi, som har visat sig vara mycket effektiv, finns möjligheter att erbjuda hjälp till människor som tidigare betraktats som kroniska fall.
 
- Detta är dels en offensiv satsning på den nya psykiatrin, dels ett led i arbetet för att bidra till kortare sjukskrivningsperioder för patienter med smärta och/eller depression, säger Hugo Wallén, verksamhetschef för Barn- och ungdomspsykiatri vid Skaraborgs Sjukhus.
 
Utbildningen finansieras med statliga rehabgarantimedel.

Media hälsas välkomna till föreläsning om ”Beteendets ABC”.

Den 12 september kommer Jonas Ramnerö, fil dr, leg psykolog, leg psykoterapeut och studierektor för psykologprogrammet vid Stockholms Universitet att föreläsa med utgångspunkt från sin bok "Beteendets ABC".
 
Representanter för press, radio och TV är välkomna att närvara under föreläsningen. Verksamhetschef Hugo Wallen och föreläsaren Jonas Ramnerö är tillgängliga för information och kommentarer under pausen, cirka kl 10, eller i samband med lunchen.

Tid för föreläsningen: Måndagen den 12 september, kl 9-16.
Plats: Kärnsjukhuset i Skövde, plan 9, Stora Utsikten. 

För mer information

Kontakta Hugo Wallen, verksamhetschef Barn- och ungdomspsykiatri,
Telefon: 0500-43 20 79.

 



Kontaktperson: Verksamhetschef Hugo Wallen, 0500-43 20 79


Läs meddelandet som PDF