Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2008-05-29 13:30


Vårdförbundets strejk avslutad


Onsdagen den 28 maj accepterade parterna i vårdkonflikten medlarnas bud och därmed avslutas den strejk som har pågått vid SkaS sedan den 5 maj. För Skaraborgs Sjukhus handlar det nu om att åter öppna de avdelningar och verksamheter som har varit stängda vid sjukhuset i Lidköping.

Sjukhuset i Lidköping
Verksamheten vid sjukhuset i Lidköping kommer att startas upp successivt. De avdelningar som först öppnas är akutmottagning, intensivvård/operation samt två medicinavdelningar och två kirurg-/ortopedavdelningar. Från och med fredagen den 30 maj bedrivs verksamhet vid sjukhuset i Lidköping i normal omfattning.

Inom Skaraborgs Sjukhus konfliktledningsgrupp har man tagit fram anvisningar för hur överflyttningen av personal och patienter ska ske. För att behålla kontinuiteten i vården för våra patienter samt minska de obehag som en transport innebär så kommer inte alla patienter som tillhör Lidköpingsområdet att flyttas. De patienter, från Lidköpingsområdet, som idag vårdas vid Kärnsjukhuset i Skövde samt vid sjukhuset i Falköping och som beräknas kunna skrivas ut till hemmet inom några dagar kommer inte att flyttas tillbaka till sjukhuset i Lidköping.

Planerade vården efter strejken
Den planerade vården inom Skaraborgs Sjukhus beräknas vara igång med full kapacitet under nästa vecka och vi har nu påbörjat arbetet med att skicka ut kallelser till de patienter som fått sina besök och operationer uppskjutna på grund av strejken.



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, telefon 0500-43 10 00, 070-518 60 69


Läs meddelandet som PDF