Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2015-03-20 15:12


Grönt ljus direkt för transportambulanser vid Skaraborgs Sjukhus


Arbetsmiljöverket hävde omedelbart skyddsstoppet för två transportambulanser vid Skaraborgs Sjukhus. Skyddsstoppet hade utfärdats av ett huvudskyddsombud, men varade bara en dag.
Det var under måndagsförmiddagen som fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud vid Skaraborgs Sjukhus stoppade två transportambulanser från att användas inom verksamheten. De ansågs utgöra en allvarlig risk för belastningsskador bland personalen.

Då gick allt fort och bra

– Att få ett skyddsstopp på transportambulanserna var enda sätter för arbetsgivaren att få Arbetsmiljöverket att komma och göra en bedömning av fordonen. Som arbetsgivare försökte vi vid ett tidigare tillfälle att få Arbetsmiljöverkets inspektörer att komma och undersöka ambulanserna, men fick då till svar att det bara är ett huvudskyddsombud som kan göra detta. Och sedan gick ju allt också fort, och bra, säger Elisabeth Hellström, verksamhetschef för ambulanspersonalen vid Skaraborgs Sjukhus.
Redan dagen efter, när Arbetsmiljöverket kom till Skaraborgs Sjukhus, hävde man alltså skyddsstoppet och gav klartecken till att åter ta båda transportambulanserna i drift.



Kontaktperson: Elisabeth Hellström, verksamhetschef, 070-492 27 26


Läs meddelandet som PDF