Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2009-11-02 11:25


Hur undviker jag hjärtinfarkt?


Alingsås lasarett, i samverkan med Primärvården Södra Älvsborg, bjuder in till öppna föreläsningar om hur vi skall leva för att få ett starkt hjärta.

Kom och lyssna till råd från läkare, sjukgymnast och elitidrottaren Erik Fåglums kring levnadsvanor som kan vara avgörande för att undvika en hjärtinfarkt och leva ett gott liv. Föreläsningarna hålls i Lerum, Alingsås och Herrljunga under november månad.

Hjärtsjukdomar är fortfarande ett av de största folkhälsoproblemen i Sverige, enligt Statens folkhälsorapport 2009, även om dödligheten minskat kraftigt under de senaste åren. Nästan 90% av alla hjärtinfarkter orsakas av faktorer som går att påverka. I Socialstyrelsens nationella riktlinjer för hjärtsjukvård är det levnadsvanor och då framförallt fysisk aktivitet som lyfts fram som primär åtgärd för att behandla olika hjärtsjukdomar. 

Alingsås lasarett och Primärvården Södra Älvsborg är medlemmar i nätverket Hälsofrämjande sjukhus och dessa föreläsningar är en del i arbetet att främja hälsa och förebygga sjukdom. 

Moderator är Lena Thorselius enhetschef på Primärvårdens Hälsoenhet.

Mer info om tid och plats:  www.vgregion.se/Hur-undviker-jag-hjartinfarkt

 


 



Kontaktperson: Lena Thorselius, enhetschef på primärvårdens Hälsoenhet. Telefon 0708-799707


Läs meddelandet som PDF