Pressmeddelande
Från (None)
2010-09-07 08:30


Vi firar Internationella munhälsodagen och våra 21-åringar.

Folktandvården har lördagsöppet runt om i regionen


På lördag den 11 september har Folktandvården extra öppet med anledning av den Internationella munhälsodagen. Ett antal mottagningar runt om i regionen har bjudit in sina 21-åringar för undersökning och erbjudande om frisktandvårdsavtal.

En rad aktiviteter med fokus på unga människors tandhälsa äger rum i Sverige på lördag.
- I Västra Götaland har vi valt att bjuda in våra 21-åringar för undersökning, säger tandvårdschef Ann-Charlotte Sundelin. Med den förlängda barn- och ungdomstandvården är det vid 21-års ålder som det sista avgiftsfria besöket äger rum. För att ge unga möjligheten att fortsätta hålla munnen frisk genom hela livet uppmuntrar vi till att fortsätta de regelbundna undersökningarna hos tandvården. Ett sätt är att teckna frisktandvårdsavtal – tandvård till fast pris.

På lördag har 66 mottagningar i Västra Götaland öppet för att träffa inbjudna 21-åringar och prata frisktandvård med dem.

Inbjudan

Pressen är välkommen att besöka någon av våra mottagningar. Ta i så fall kontakt med aktuell mottagning eller med tandvårdschefen i området för mer information. Öppettider för de mottagningar som har öppet hittar du på vår webbplats www.folktandvarden.se/vgregion

Mer information

Frisktandvård

Frisktandvård är ett avtal om regelbunden tandvård till fast pris. Avtalskostnaden anpassas efter individens tandvårdsbehov. Ett personligt vårdprogram tas fram utifrån en riskbedömning som tandläkaren eller tandhygienisten gör. Programmet omfattar både egenvård, förebyggande vård och behandling.
Syftet är att upprätthålla en kontinuerlig tandvårdskontakt och att hjälpa patienten att behålla sin friska mun och förebygga sjukdom. Med detta skapas en effektiv tandvård med betoning på hälsofrämjande insatser och egenvård.

Internationella Munhälsodagen

World Oral Health Day instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. Syftet är att skapa ett gemensamt tillfälle att uppmärksamma betydelsen av oral hälsa globalt, regionalt och nationellt. I Sverige firas World Oral Health Day - Internationella munhälsodagen lördagen den 11 september med en rad olika aktiviteter runt om i landet. I år används dagen till att lyfta fram unga människors tandhälsa.



Kontaktperson: Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdschef Södra Bohuslän, 070-553 49 91
Jörgen Persson, tandvårdschef Skaraborg,0706-93 09 36 Bo Rangmar, tandvårdschef Södra Älvsborg, 0702-19 29 08 Karin Melander, tandvårdschef FyrBoDal, 070-243 17 44, Anders Ljungné, tandvårdschef Göteborg, 0705-97 84 54


Läs meddelandet som PDF