Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2011-10-28 09:00


Rapport från Folktandvårdens styrelsemöte den 27 oktober 2011


Ny klinikstruktur för Folktandvården i Trollhättan

Som en del av utvecklingen av allmäntandvårdsområde Väster planeras en ny klinikstruktur för Folktandvården i Trollhättan. Målet med den nya klinikstruktur är att utveckla verksamheten både ur en professionell och kostnadseffektiv synvinkel, och skapa en god arbetsmiljö med ökad kapacitet för att kunna ta emot fler kunder och patienter. Till exempel kommer utökade öppettider att införas. Den nya klinikstrukturen i Trollhättan utgör även ett led i arbetet med att bygga och stärka varumärket Folktandvården Västra Götaland.

Förslaget innebär att gå från fem utbudspunkter till tre. Klinikerna i Källstorp och Maria Albert fortsätter sin verksamhet i befintliga lokaler medan arbetet med att hitta en ny lokal för Sylte pågår. Ortodontikliniken och det tandtekniska laboratoriet placeras i samma fastighet som Maria Albert. Klinikerna Dannebacken och Granngården avvecklas i samband med att övriga kliniker byggs om.

- Arbetet med att utveckla klinikstrukturen i Trollhättan visar att vi är en modern organisation med hög servicegrad gentemot våra kunder, säger ordförande Jens Söder.

Nästa steg i planeringen av den nya klinikstrukturen för Trollhättan är att teckna hyresavtal. Den nya klinikstrukturen beräknas bli färdig successivt under 2012-2013.

Frågor

Välkommen att kontakta Karin Melander, tandvårdschef område Väster, telefon: 0702-43 17 44

9 av 10 kunder nöjda med Folktandvården

Folktandvården Västra Götaland genomför årligen en kundundersökning, för att ta reda på hur man upplevs av sina kunder. Kundenkäten genomförs på Folktandvårdens samtliga kliniker i Västra Götaland. 2011 års kundundersökning visar på ett fortsatt högt resultat inom både allmäntandvården och specialisttandvården. Den totala kundnöjdheten ligger på ett värde av 89, där 100 är max. Likaså är förtroendet för kompetensen mycket högt. Ett område med utvecklingspotential är kännedomen om att Folktandvården erbjuder Frisktandvård, tandvård till fast pris.

- För Folktandvården Västra Götaland är det nödvändigt och naturligt att hela tiden jobba för att förbättra oss, säger tandvårdschef Karin Melander. Vi lever i en sund konkurrenssituation och vill hela tiden lyssna på våra kunder och vad de tycker om oss, och därför väljer vi att genomföra kundundersökningar inom alla våra verksamheter en gång om året. Resultatet ger oss möjlighet att utveckla klinikernas service till kunderna, inom de områden som vi ser är nödvändiga att ta tag i, säger Karin Melander.

- Folktandvården har ett högt förtroende ur ett kundperspektiv. För att behålla detta och för att stärka oss allt mer ur ett omvärldsperspektiv, är dessa undersökningar nödvändiga, säger Lars-Inge Stomberg, vice ordförande.

Ekonomi och Frisktandvårdsavtal

Efter september månad är det samlade resultatet 29,1 miljoner kr och helårsprognosen för 2011 är ett resultat om -3,5 miljoner. Prognosen är något förbättrad sedan föregående rapport.

Till dags datum har 94 800 personer valt att teckna Frisktandvårdsavtal sedan starten 2007. 12 600 av dessa avtal har tecknats under de första nio månaderna 2011. Den 20 september tog regionfullmäktige beslut om förlängd barn- och ungdomstandvård till 22 år från och med 2012. Det innebär att de Frisktandvårdsavtal som har tecknats med 21-åringar under 2011 kommer att sägas upp. Beslutet kommer att påverka den totala volymen av tecknade avtal 2011.



Kontaktperson: Jens Söder, ordförande, tfn: 0735-33 52 55,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-45 00 28.


Läs meddelandet som PDF