Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2008-10-07 14:30


HSN 8 nöjd med SÄS resultat i Öppna jämförelser


Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad, HSN 8, ger Södra Älvsborgs sjukhus en eloge för sitt goda resultat i rapporten ”Öppna jämförelser” som presenterades den 6 oktober. 

– Det är mycket starkt gjort med tanke på den ansträngda situation sjukhuset befinner sig i, säger Ann-Christine Simonsson, ordförande i nämnden.

I rapportens redovisning på sjukhusnivå uppvisar SÄS övervägande positiva resultat och hävdar sig väl både inom regionen och i riket i övrigt.

– Trots hårda sparkrav visar SÄS härmed att man faktiskt bedriver vård av hög kvalité, menar Simonsson.

Stimulera till förbättringar
De resultat som för SÄS del trots allt pekar på utrymme för fortsatt förbättringsarbete, kommer hälso- och sjukvårdsnämnden att följa upp.

– Att ge landsting och sjukhus den här möjligheten att jämföra sig med varandra hoppas nämnden stimulerar till förbättringar av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet.

– Trots att förbättringar redovisas, klaras fortfarande inte de uppsatta vårdgarantitiderna fullt ut. Därför välkomnar hälso- och sjukvårdsnämnden sjukvårdsutskottets beslut om att ge totalt 83 miljoner kronor till de sjukhus som vid årsskiftet klarar vårdgarantin. Det kan förhoppningsvis stimulera till förbättringar vad gäller tillgängligheten till vården, säger Ann-Christine Simonsson.

 

Läs pressmeddelandet från Södra Älvsborgs Sjukhus

Rapporten ”Öppna jämförelser” av Sveriges Kommuner och Landsting och Socialstyrelsen finns att läsa på www.skl.se och www.socialstyrelsen.se

 



Kontaktperson: Hälso- och sjukvårdschef, Madeleine Andersson, 033-17 48 15
Ordförande HSN 8, Ann-Christine Simonsson, 0703-16 60 09


Läs meddelandet som PDF