Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2008-12-01 13:23


Region- och kommunpolitiker i södra Älvsborg pratar med ungdomar om deras välmående


Hälso- och sjukvårdsnämnderna Sjuhärad och MittenÄlvsborg besöker tio skolor i södra Älvsborg tillsammans med kommunpolitiker i syfte att skapa dialog med unga kring deras välmående.

Just nu pågår dialoger mellan region- och kommunpolitiker och skolungdomar på fyra högstadieskolor och sex gymnasieskolor i södra Älvsborg. Syftet är att låta de unga komma till tals för att få en uppfattning om unga människors tankar och idéer kring sitt egna välmående i relation till de insatser som det offentliga idag tillhandahåller.

Vad säger ungdomarna själva?
Vad är det offentligas roll i ungas välmående? Vad står ungas självskadebeteende och destruktivitet för? Hur ser unga människor på andra unga som är fast i ett negativt beteende? Hur använder unga människor sitt sociala nätverk? Varför söker unga människor inte hjälp om de behöver det? Det är exempel på frågor som politikerna hoppas att samtalen med skolungdomarna ska ge svar på.

Samtalen ska synas i plan
De tio dialogtillfällena dokumenteras och resultaten ska ingå som en del i den gemensamma plan för barn och ungas psykiska hälsa som nu håller på att tas fram i samarbete mellan Hälso- och sjukvårdskansliet Borås, kommunerna i södra Älvsborg och Sjuhärads kommunalförbund.

Syftet med planen är att synkronisera insatser som ska främja psykisk hälsa samt förebygga- och behandla psykisk ohälsa.

 

 



Kontaktperson: Planeringsledare, Gunnel Sjöberg, 033-17 48 43, 0705-70 28 38


Läs meddelandet som PDF