Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Uddevalla
2014-07-03 13:30


Beslut gällande upphandling av specialistsjukvård:

Praktikertjänst AB blir ny vårdgivare för den specialiserade öppenvården i Lysekil, Strömstad och Dalsland


Upphandlingen av specialistsjukvård i Lysekil, Strömstad och Dalsland har nu avslutats. Så kallat tilldelningsbeslut har fattats och innebär att uppdraget går till företaget Praktikertjänst AB.

- Praktikertjänst är en mycket väletablerad vårdgivare i landet både vad gäller primärvård och specialistsjukvård. I Fyrbodal driver företaget till exempel flera vårdcentraler, säger hälso- och sjukvårdschef Håkan Sundberg.

I bakgrunden till upphandlingen finns beslut av regionfullmäktige om insatser för NU-sjukvården där ett av målen är att NU-sjukvården ska kunna koncentrera sig på driften av Uddevalla sjukhus och NÄL.

Start 12 januari 2015
Upphandlingsprocessen har tagit längre tid än beräknat, och därför har tidpunkten för när den nya vårdgivaren startar sin verksamhet flyttats från den 1 november 2014 till den 12 januari 2015. Fram till dess kommer NU-sjukvården att fortsätta bedriva den aktuella vården.

Avtalet med Praktikertjänst gäller fram till den 31 oktober 2019, med rätt för hälso- och sjukvårdsnämnderna att förlänga avtalstiden med ytterligare som mest 36 månader.

Mer fakta om upphandlingen finns i tidigare publicerat pressmeddelande:
Beslut om upphandling av öppen somatisk specialistsjukvård vid sjukhusen i Lysekil, Strömstad och Dalsland



Kontaktperson: Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef, tel. 0703-40 75 45


Läs meddelandet som PDF