Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli
2015-02-16 14:00


östra hälso- och sjukvårdsnämnden

Ny vårdcentralsfilial i Timmersdala


Östra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i dag om vårdcentralsfilial i Timmersdala och drogvaneundersökning bland unga.

Nämnden diskuterade vid sammanträdet situationen kring öppenvårdspsykiatri vid Skaraborgs Sjukhus. Tidigare hälso- och sjukvårdsnämnd har bett sjukhuset redovisa bland annat tillgänglighet och bemanning, då nämnden fått till sig att vården inte uppfyller alla krav. Sjukhuset har i en skrivelse svarat nämnden.

Skrivelse uppföljning av öppenvården inom vuxenpsykiatrin på Skaraborgs Sjukhus

Nästa steg är att nämnden och sjukhuset gemensamt arbetar fram en ny målbild för psykiatrin för att tillgodose invånarnas behov av en god, säker och tillgänglig vård.

Vårdcentralsfilial i Timmersdala

Allemanshälsans vårdcentral Lunden i Skövde kommer under april att öppna en filial i Timmersdala. Filialen kommer att ha distriktsköterskebemanning och begränsad läkarbemanning.

CAN-undersökning

Nämnden beslutade att vara med och finansiera en drogvaneundersökning bland ungdomar 2016. Enkäten kommer att genomföras av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN). Enkäten genomfördes i hela Västra Götalandsregionen 2013 och visade då bland annat att cirka 14 procent av pojkarna på gymnasiet har provat narkotika.

Östra hälso- och sjukvårdsnämndens hemsida

Protokoll och handlingar

 



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Gunilla Druve Jansson (C) ordförande 070-799 51 83, Eva-Lott Gram (KD) 1:e vice ordförande 070-215 45 15, Susanne Larsson (S) 2:e vice ordförande 070-696 95 61


Läs meddelandet som PDF