Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2009-03-09 16:00


Hållbara satsningar ger utdelning i kristider


För att ge en samlad bild av ett aktivt arbete inom energi- och klimatområdet arrangerar Länsstyrelsen i Västra Götalands län tillsammans med Västra Götalandsregionen en session på Energitinget 2009 den 12 mars på Älvsjömässan i Stockholm.

Sveriges Energiting pågår 11-12 mars – ett arrangemang av Energimyndigheten som i år lockat drygt 2 000 deltagare från hela Energisverige.

I Västra Götaland är näringslivet, med en stark koppling till fordonsindustrin, särskilt hårt drabbat av lågkonjunkturen. Men gemensamma insatser i energisektorn skapar nya möjligheter.

– Vi vill visa upp Västsverige på en nationell arena. Vi vill visa den kraft och det kunnande som finns inom den här sektorn. Att vi gör det här tillsammans manifesterar den enighet som finns, säger landshövding Lars Bäckström och miljönämndens ordförande Per Olov Blom som båda medverkar på Energitinget.

Syftet med sessionen är att visa på den bredd av aktiviteter som genomförs, det kunnande och de många aktörer som samverkar i Västsverige. Det handlar om effektivare energianvändning i vårt bostadsbestånd och inom industrin. Det handlar om gemensamma satsningar på förnybar energi i form av vindkraft, där intresset är mycket stort för en utbyggnad. Det handlar om den västsvenska specialiteten – biogas för fordonsdrift där många aktörer är engagerade, samordnade under begreppet Biogas Väst. Mer framåtsyftande projekt kring vätgas, batteriteknik och riktigt storskalig biogasproduktion finns också med.

Läs hela programmet för eftermiddagen den 12 mars
 
Mer info om Västra Götaland på Energitinget

Läs mer om energi- och klimatstrategin för Västra Götalands län



Kontaktperson: Tomas Österlund, miljösekretariatet Västra Götalandsregionen, 0702-22 12 19.
Tore Carlsson, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, 031-60 54 94 eller 0706-60 85 19


Läs meddelandet som PDF