Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2013-11-19 15:00


Lars Helldin slutar som sjukhusdirektör


NU-sjukvårdens Lars Helldin lämnar på egen begäran sitt uppdrag som sjukhusdirektör.
– Jag har suttit i ledningen för NU-sjukvården under åtta år, varav snart tre år som sjukhusdirektör, säger Lars Helldin. Nu finns det en långsiktig utvecklingsplan för sjukhuset, därför känns det som en bra tid att lämna över till någon annan.

Som tillförordnad sjukhusdirektör har utsetts Eva Arrdal, direktör för ägarstyrning, och en av personerna i regiondirektör Ann-Sofi Lodins stab. Eva Arrdal efterträder Lars Helldin fr o m den 7 december.

Lars Helldin blev tillförordnad chef för NU-sjukvården den 1 februari 2011 för att senare samma år bli utsedd till ny sjukhusdirektör efter Sten Axelsson. Innan dess var han områdeschef för vuxenpsykiatrin och ingick i ledningsgruppen för NU-sjukvården.
– Det har varit en fantastiskt spännande period i mitt yrkesliv, säger Lars Helldin. Samtidigt är det krävande att leda en så här stor organisation som befinner sig i en stark utvecklingsfas. Jag känner nu att jag har bidragit med det jag kan och det är dags att låta nya krafter ta vid.

– Jag har full förståelse för Lars Helldins beslut, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Det är ett stort och krävande uppdrag och NU-sjukvården har de senaste åren haft många tunga frågor att hantera. 

Rekryteringen av en ny sjukhusdirektör påbörjas omgående.



Kontaktperson: Lars Helldin, sjukhusdirektör NU-sjukvården, tel: 073 - 376 72 40
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör, tel: 070 - 632 11 65


Läs meddelandet som PDF