Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-06-27 11:00


Första steget i enlighet med styrelsens inriktningsbeslut

Ny ledningsorganisation i NU-sjukvården


Som ett första steg i utvecklingen mot ett NU-sjukhus ändras ledningsorganisationen i NU-sjukvården från 1 september för att bland annat skapa en linje och en gemensam sjukhusledning.

Vid styrelsemötet den 14 maj gav styrelsen sjukhusdirektör Sten Axelsson i uppdrag att genomföra organiserandet mot ett samlat NU-sjukhus. Ett första steg i den riktningen har tagits idag då sjukhusdirektör Sten Axelsson fattat beslut om en ny ledningsorganisation. Den nya ledningsorganisationen som träder i kraft 1 september, innebär bland annat att de båda sjukhuscheferna på Näl respektive Uddevalla sjukhus ersätts av en sjukhuschef som ska leda det operativa arbetet i NU-sjukvården. Samtliga 24 verksamhetschefer placeras i linjen under den nya operativa chefen. Därigenom skapas en enda gemensam sjukhusledning där samtliga verksamhetschefer ingår. Idag finns två sjukhusledningar, en på Näl med främst de verksamhetschefer som är underställda sjukhuschefen på Näl och en på Uddevalla sjukhus med de sjukhuschefer som är underställda sjukhuschefen i Uddevalla.

– Vi har bestämt oss för att arbeta mot ett NU-sjukhus med flera utbudspunkter, då måste vi också ha en ledning som avspeglar denna målsättning, och inte en som befäster en sorts konkurrens mellan Näl och Uddevalla sjukhus, kommenterar sjukhusdirektör Sten Axelsson.

Det är Ann-Marie Schaffrath, idag sjukhuschef på Uddevalla sjukhus, som får uppdraget som ny operativ chef i NU-sjukvården. Conny Andersson, idag sjukhuschef på Näl, kommer från den 1 september att ingå i sjukhusdirektörens stab som därmed kan dra nytta av hans mångåriga kompetens och erfarenhet för speciella uppdrag.

Under ledning av Ann-Marie Schaffrath kommer fortsatta utredningar att göras inom tre omården.
• Staber och kanslier: Idag finns tre staber – sjukhusdirektörens ledningsstab, staben på Näl och staben på Uddevalla sjukhus. Från 1 september blir dessa en NU-gemensam stab, organisation och bemanning ses över fram till årsskiftet.
• Mötesstruktur: genom en översyn som ska vara klar till årsskiftet, anpassas mötesstruktur, beslutsvägar och samverkansformer till den nya ledningsorganisationen.
• Klinikstrukturen: Förslag till en ny och mer enhetlig klinikstruktur ska vara klart under första kvartalet 2008.



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Sten Axelsson, tfn 070-564 12 99


Läs meddelandet som PDF