Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2014-11-07 12:36


Angereds Närsjukus uppmärksammar världsdiabetesdagen, internationella KOLdagen, tobaksfria veckan och riskbruksveckan

Om hur vi kan få en bättre hälsa


Fredagen den 14 november mellan kl 10-14 anordnas ”Lev livet friskt” på Kortedala Forum på Kortedala Torg. Alla invånare är välkomna till eventet som arrangeras av Angereds Närsjukhus och Astra Zeneca i samarbete med Närhälsan/Rehab Gamlestadstorget, Angereds Läkarhus, FaR-teamet Nordöstra Göteborg och Hälsoteken i Östra Göteborg och Angered.

Under rubriken ”Lev livet friskt” blir det föreläsning av dr Carl-Johan Behre om varför det är bra att motionera, samt möjligheter att testa sin lungfunktion och sitt blodsocker. Sjukgymnaster, läkare, dietister och hälsopedagoger finns på plats för att berätta mer om vad som kan göras för att få en bättre hälsa.

- För att så många som möjligt ska kunna få information under dagen, kommer även viss information att kunna ges av våra hälsoguider på somaliska, arabiska, kurdiska/badini, turkiska och persiska, berättar Kajsa Alhström som är verksamhetsutvecklare inom Hälsa på Angereds Närsjukhus.

I Nordöstra Göteborg är ohälsan högre än i många övriga delar av Göteborg. Medellivslängden för en man i Bergsjön är 79 år medan den är 86 år för en man i Askim.* Angereds Närsjukhus har tillsammans med andra aktörer i området i uppdrag att minska ohälsan.

- Vi hoppas så klart att många kommer, säger Kajsa Ahlström. Det är extra viktigt för oss eftersom ohälsan är mer utbredd här i Nordöstra Göteborg.

 

 

*Delrapport 2014, skillnader i livsvillkor och hälsa i Göteborg, Göteborgs Stad.



Kontaktperson: Kajsa Ahlström, tel: 0700-82 33 97


Läs meddelandet som PDF