Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2014-03-05 15:01


Unik satsning på Hälsoguider ska ge bättre hälsa i Nordost


22 nya hälsoguider har precis fått ut sina hälsocertifikat efter att ha genomgått en utbildning i hälsosam livsstil. Satsningen är ett samarbete mellan Hälsoteken i Nordöstra Göteborg och Angereds Närsjukhus och nu ska hälsoguiderna vägleda invånarna mot en sund och individanpassad livsstil. På så sätt ska guiderna bidra till ett friskare samhälle via föreningar och nätverk.
- Hälsoguidernas stora och breda engagemang i olika nätverk är viktigt. De når ut med hälsobudskap och förmedlar lokalkännedom men framförallt fångar de upp vilka behov som finns i lokalsamhället som vi inom kommun och landsting behöver vara med och möta upp, säger Charlotta Green som är utvecklingsledare inom Folkhälsa för Göteborgs Stad Östra Göteborg.


Utöver att inspirera andra att leva sunt, kommer nu hälsoguiderna att genomföra friskvårdaktiviteter. Det kan till exempel vara gemensam skridskoåkning, matlagning eller cykelskola.
- Det spelar inte så stor roll vilka aktiviteter vi väljer, bara vi gör skillnad för en bättre och mer jämlik hälsa, menar folkhälsopedagog Elin Johansson på Angereds Närsjukhus.

 



Kontaktperson: Elin Johansson, tel: 0700-823397
Charlotta Green, tel: 031-3654466 Johanna Steier, tel: 0702-709377


Läs meddelandet som PDF