Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2010-09-22 08:30


Invigning av Sveriges första vårdcentral med extra fokus på kvinnors hälsa


Den 24 september invigs Vårdcentralen Eriksberg med adress Sjöporten 4, alldeles vid Eriksbergshallen på Norra Älvstranden. På plats när bandet klipps är Alexandra Charles, grundare av 1,6/2,6 miljonerklubben.

Vårdcentralen Eriksberg kommer att vara en vårdcentral för alla – och med extra fokus på kvinnors hälsa. Män och kvinnor har samma rätt att få vård och omsorg utifrån sina behov, men nästan all forskning inom vården bedrivs på män. Det gör att kunskapen om hur sjukdomar yttrar sig hos kvinnor ofta saknas. Därför menar primärvårdsdirektör Marie-Louise Gefvert att en vårdcentral för kvinnor behövs.

- Vår ambition är bli den mest framstående vårdcentralen med fokus på kvinnors hälsa, bland annat genom att knyta framstående specialister inom olika områden till oss, säger Marie-Louise Gefvert.
 
- Att vi har valt just Norra Älvstranden till hemvist för den nya vårdcentralen beror på att området är expansivt. Fram till nu har det inte funnits någon närbelägen vårdcentral för de som bor och arbetar i området. Jag är övertygad om att Vårdcentralen Eriksberg kommer att fylla ett behov, fortsätter Marie-Louise Gefvert.

Invigningen följs av ett veckolångt program, 25/9-30/9, om hälsa och välbefinnande och därefter intressanta föreläsningar och aktiviteter minst en gång i månaden i ett helt år, se program.



Kontaktperson: Cathrine Thanner, projektledare, Vårdcentralen Eriksberg, 0705 - 20 48 01 eller 031-74794 10, Ann-Christine Baar, områdeschef Hisingen, Primärvården Göteborg, 031-747 88 15 eller 0707-95 72 15.


Läs meddelandet som PDF