Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2009-06-26 10:00


Sjukvårdsrådgivningen Göteborg bäst i landet


Göteborgs sjukvårdsrådgivning toppar kundnöjdhetsmätning som gjorts i hela landet. 92 procent av de tillfrågade anser att Sjukvårdsrådgivningen i Göteborg är mycket bra.

Mätningen utfördes mellan den 4 och 21 april 2009 i hela landet för att se hur nöjda patienterna är med sitt samtal till Sjukvårdsrådgivningarna. Av de 4 219 personer som deltog var 300 svarande från Göteborg. Sammantaget är 92 procent av dem som ringer Sjukvårdsrådgivningen i Göteborg mycket nöjda med sitt samtal. I landet ligger snittet på 85 procent. Syftet med undersökningen är att mäta kundnöjdheten över tid och att ge verktyg för utvecklingsarbetet på respektive sjukvårdsrådgivning.

Av dem som ringer till Sjukvårdsrådgivningen Göteborg tycker 94 procent att sjuksköterskan ger svar som är lätta att förstå. Göteborg och Fyrbodal toppar listan på patienter som är nöjda med innehållet på de svar och de råd man får och i Göteborg anser 96 procent att de får den tid de behöver för att beskriva sitt problem och ställa sin fråga. I landet som helhet är det åtta av tio personer som säger sig följa de råd som de får av sjukvårdsrådgivningen.

– Det är roligt att se att vi ligger i topp på i stort sett alla frågor, säger Margareta Fritze, verksamhetschef för Sjukvårdsrådgivningen i Göteborg.

Väntetiderna är den fråga som generellt får sämst betyg i undersökningen. Göteborg kommer på fjärde plats av fjorton med 64 procent som tycker väntetiderna är bra. 89 procent anger att de kom fram på första försöket.

 

Faktaruta
Insamlingen har gjorts via talsvaret, patienten har strax före inkoppling till sjuksköterska fått ett automatiskt meddelande med förfrågan om att delta i en kvalitetsmätning i form av en telefonintervju. Insamlingen skedde 4-21 april 2009. Undersökningen har utförts av Synovate på beställning av Sjukvårdsrådgivningen SVR AB.

Patientnöjdhetsmätning nationellt SVR 2009.pdf

 


 



Kontaktperson: Margareta Fritze, tel: 0706-23 63 76, verksamhetschef Sjukvårdsrådgivningen


Läs meddelandet som PDF