Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2009-09-29 09:00


Jourcentralen i Skövde flyttar - nya öppettider


Jourcentralen i Skövde flyttar den 1 oktober sin verksamhet från lokalerna på Infektionsmottagningen, KSS, till vårdcentralerna Billingen och Norrmalm, Käpplunda Gärde, Ekängsvägen 15.

- Förändringen sker i samband med införandet av vårdvalet i Västra Götalandsregionen. Syftet är att tydliggöra vår jourverksamhet som en del av den offentligt drivna primärvården i Skövde-området, uppger Lars Gotthardsson, primärvårdsområdeschef i Skövde.

För allmänheten medför flytten att det blir mindre risk för sammanblandning med sjukhusets akutverksamhet. Lokalerna ligger närmare centrum i Skövde och är välkända för en stor del av patienterna genom den vanliga vårdcentralsverksamheten.

- För verksamheten blir det en bättre samfasning med vårt dagtidsarbete, och jourcentralen kommer på ett tydligare sätt att bidra till den offentliga primärvårdens varumärke, säger Gotthardsson.

Flytten medför också bättre arbetsmiljö för personalen och ekonomiska fördelar genom ett effektiviserat utnyttjande av lokaler, utrustning och dataarbetsplatser, bl a.

Nya öppettider vid jourcentralerna
Fr o m den 1 oktober införs nya öppettider vid de offentliga jourcentralerna i Skaraborg. Öppethållandet är kl 17.00-22.00 på vardagar och kl 11.00-17.00 på lördagar, söndagar och övriga helgdagar. De nya öppettiderna gäller jourcentralerna i Skövde, Lidköping, Falköping och Mariestad.



Kontaktperson: Lars Gotthardsson, PVO-chef, mobil 0708-523 344
Christina Thorell, enhetschef, mobil 0730-778 900 Joanna Johansson, vårdföreståndare, mobil 070-362 8056


Läs meddelandet som PDF