Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2007-11-22 16:30


Styrelsen för Primärvården Skaraborg

Marknadsföring ska ge fler distriktsläkare


Vid primärvårdsstyrelsens sammanträde på torsdagen diskuterades olika åtgärder för att förbättra läkarbemanningen på vårdcentralerna och som en del i det marknadsföra Skaraborg för att öka intresset för länsdelen.

 

En satsning görs redan nu för att utöka antalet AT-läkartjänster, utöver de 32 AT-läkare som Primärvården Skaraborg och Skaraborgs Sjukhus tar emot varje år. Det handlar om ytterligare två-tre tjänster nästa år. Samtidigt ska man från februari ha speciella primärvårdsAT-tjänster, vilket innebär att två block i Skövdeområdet (Karlsborg och Tidan) och ett i Lidköping utökas med tre månaders extra tjänstgöring på vårdcentral.

Att marknadsföra Skaraborg runt om i landet anser styrelsen för Primärvården Skaraborg vara en viktig åtgärd för rekryteringen av distriktsläkare. Hur marknadsföringen ska genomföras ska diskuteras vidare.

En mindre omfattande utlandsrekrytering kan också bli aktuell, då i första hand från Holland och Polen.

Vid styrelsesammanträdet hölls också en kort utbildning för ledamöterna om styrelsens roll i arbetsmiljöarbetet, under ledning av Stefan Lennartsson från Arbetsmiljöverket i Göteborg.



Kontaktperson: Karlolof Fernow, styrelseordf, mobil 0706-072804
Ann-Christine Jenvén, primärvårdsdirektör, mobil 0703-862380


Läs meddelandet som PDF