Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2007-03-20 14:00


Miljödiplom till samtliga enheter inom Primärvården Skaraborg


I höst ska samtliga vårdcentraler och övriga verksamheter inom Primärvården Skaraborg vara miljödiplomerade. Diplomeringen har pågått sedan år 2005 och nu återstår 13 vårdenheter och fem administrativa enheter. De flesta av dem ska vara klara före sommaren.

Det senaste i raden av miljödiplom tilldelades Vårdcentralen Karlsborg vid primärvårdsstyrelsens marssammanträde, då styrelsen även godkände en handlingsplan för miljöarbetet och en lokal miljöpolicy för Primärvården Skaraborg.

Miljödiplomeringen, som utfärdas av en extern miljörevisor, innebär att varje enhet inom primärvården ska förbättra sig när det gäller avfallssortering, rutiner för att minska energiförbrukning, utbildning av personal, miljöhänsyn vid resor och inköp av varor och tjänster. Inom vart och ett av områdena måste en poängsatt miniminivå uppnås för att verksamheten ska bli miljödiplomerad. Verksamheterna måste också uppfylla krav som att följa miljölagstiftning och regionens miljöpolicy, upprätta kemikalieförteckning och utse miljöombud för arbetsplatsen.

Även efter det att verksamheten fått sitt miljödiplom ska miljöarbetet fortsätta, exempelvis ska årliga miljöplaner upprättas och följas upp. Diplomet gäller i tre år, därefter ska omdiplomering ske.

 



Kontaktperson: Miljösamordnare Anders Egeskog, mobil 0708-47 65 03


Läs meddelandet som PDF