Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2010-03-19 08:30


Vårdcentralen Hentorp vann kvalitetspris


Primärvården Skaraborgs kvalitetspris 2009 gick till Vårdcentralen Hentorp i Skövde för behandling av kvinnor med urinvägsinfektioner. Prissumman 25.000 kr mottogs av distriktsläkare Margareta Hellgren och läkarsekreterare Birgit Trygg vid en ceremoni på primärvårdens Medarbetardagar, som samlade över 400 anställda på Billingehus i Skövde i veckan.

I motiveringen till priset angavs att vårdcentralen utfört ett kvalitetsarbete som ger ett effektivt omhändertagande av kvinnor med nedre urinvägsinfektion. Patienten får snabb och rätt behandling med antibiotikaförskrivning utan läkarbesök i de flesta fall, vilket frigör resurser på läkarmottagningen.
Ytterligare två kvalitetspriser delades ut. Ett andrapris på 15.000 kronor gick till Vårdcentralen Töreboda för det s k LINA-projektet, ett samverkansprojekt mellan vårdcentralens läkarmottagning och kommunens distriktssköterska som förbättrar situationen för kommunens hemsjukvårdspatienter och patienter inom kommunens socialpsykiatri. Ett tredjepris på 10.000 kr gick till Primärvårdsrehab i Skövde för ett samverkansarbete mellan arbetsterapeut och sjukgymnast som förbättrar den fysiska och mentala hälsan hus långtidssjukskrivna patienter.

FoU-pris till skövdeläkare
Primärvården Skaraborgs forsknings- och utvecklingsverksamhet (FoU) delade ut ett pris på 25.000 kr till distriktsläkare Tobias Andersson, Vårdcentralen Norrmalm i Skövde. Han belönades för en studie om förskrivningsmönster av blodfettsänkande läkemedel på vårdcentralen.

Till redaktionen: Önskas bild på förstapristagarna (för fri publicering), kontakta tom.margard@vgregion.se


 



Kontaktperson: Ulf Svensson, chefläkare, mobil 0708-579 520


Läs meddelandet som PDF