Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2011-03-01 09:30


Vårdcentralen Tidaholm blev Årets Arbetsplats


Primärvården Skaraborg har utsett Vårdcentralen Tidaholm till Årets Arbetsplats 2010. Prissumman 50.000 kr mottogs av vårdcentralschefen Maritha Bäck vid primärvårdens Medarbetardagar på Rosers Salonger i Skara häromdagen.

Motiveringen till priset för Årets Arbetsplats är ”För ett genomtänkt och väl genomfört arbete utifrån ett mycket medvetet medarbetarperspektiv med tonvikt på delaktighet och allas engagemang och med servicen gentemot kunder och patienter som en genomgående röd tråd.”

Det var flera priser som delades vid Medarbetardagarna som samlade drygt 600 anställda under ett par dagar.

Primärvårdens kvalitetspris gick till Öppenvårdsrehab i Skövde för ett processarbete med syfte att förkorta väntetider och öka tillgängligheten för patienterna. Sjukgymnasterna Boel Carlborg och Hélén Häger, som är ansvariga för projektet, mottog prissumman 25.000 kr.

Årets pris för forskning och utveckling (FoU), också det på 25.000 kr, gick till diabetessköterskan Susanne Andersson och dietisten Kerstin Wallin, Vårdcentralen Skara, för en studie som förbättrar omhändertagandet av prediabetiker inom primärvården. 

Två handledarpriser på vardera 10.000 kr delades ut, det ena gick till distriktssköterskan Annelise Tilly Lund vid Vårdcentralen Ågårdsskogen i Lidköping, det andra priset fick distriktsläkare Per-Olof Ljungdahl, Vårdcentralen Oden i Falköping.

Priserna delades ut av primärvårdsdirektör Ann-Christine Jenvén och chefläkare Ulf Svensson.

Till redaktionen: Önskas bilder från prisutdelningen, kontakta tom.margard@vgregion.se. Bilderna är fria för publicering. 


 



Kontaktperson: Ann-Christine Jenvén, primärvårdsdirektör, 0703-86 23 80
Ulf Svensson, chefläkare, 0708-57 95 20 Maritha Bäck, vårdcentralschef, 0705-16 2146


Läs meddelandet som PDF