Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2011-03-01 15:15


Allt bättre betyg för Vårdcentralen Ulricehamn


En positiv utveckling kan ses i de betyg som patienterna gett till Vårdcentralen Ulricehamn. Sedan den tidigare nationella patientenkäten genomfördes våren 2010 har vårdcentralerna Ulrica och Stenbocken gått samman och bildat Vårdcentralen Ulricehamn. Vid en jämförelse med de båda tidigare enheterna har Vårdcentralen Ulricehamn nu ett klart bättre resultat. Betyget för samtliga indikatorer i mätningen har höjts, dvs Bemötande, Delaktighet, Information, Tillgänglighet, Förtroende, Upplevd nytta, Rekommendera.

– Det är glädjande att sifforna pekar uppåt, säger Bo Rosendahl, primärvårdsområdeschef. Det har varit ett tufft omställningsår för vårdcentralen, dels med de förändrade ekonomiska förutsättningarna efter vårdvalets införande, dels med allt förändringsarbete som sammanslagningen av de två enheterna inneburit.

Stort fokus på förbättringar
Parallellt med omställningsarbetet har personalen arbetat med att förbättra utbud, tillgänglighet och service för patienterna. Sammanslagningen i sig är en förbättring som ger effektivare vård och bättre tillgänglighet. Andra exempel är öppnandet av en vaccinationsmottagning under hösten, införandet av ett gemensamt telefonnummer, för att underlätta för ulricehamnarna i kontakten med vårdcentralen. I dagarna öppnar man en ny Bedömningsmottagning, dit man kan komma utan att beställa tid, förmiddagar och eftermiddagar alla vardagar. På Bedömningsmottagningen kan man få rådgivning av erfarna sjuksköterskor, hjälp med enklare åkommor och vid behov en bokad tid till läkare.

– Den avgående vårdcentralschefen Karin Levenby Bovy har på ett strålande sätt lett vårdcentralen och dess medarbetare i ett tufft förändringsarbete. Den nya vårdcentralschefen som börjar på måndag kommer därför att få möta ett gäng duktiga medarbetare, som kommer att göra allt för att förbli det självklara valet för ulricehamnarna, säger Bo Rosendahl.



Kontaktperson: Bo Rosendahl, primärvårdsområdeschef, 033-616 42 44, 0703-36 12 94
Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90


Läs meddelandet som PDF