Pressmeddelande
Från (None)
2006-07-24 09:30


Patienter nöjda med tillgängligheten till Folktandvården


En patientenkät, genomförd under våren 2006, visar att patienterna vid folktandvårdsklinikerna i Södra Älvsborg har en positiv upplevelse av vården. Tillgängligheten är god och de flesta tycker att det är lätt att komma i kontakt med klinikerna, samt att få tid för besök. Ungefär 85 procent av patienterna rekommenderar sin klinik till andra.

- I folktandvården strävar vi efter att ge patienterna så bra vård och bemötande som möjligt. Vi har också ett politiskt uppdrag att regelbundet följa upp hur patienterna ser på vår tillgänglighet och vilket bemötande de tycker att de har fått, säger tandvårdschef Helena Söderbäck. Allt för att vi ska kunna utveckla och förbättra vår verksamhet ytterligare.

Bemötande
De flesta patienter är nöjda med det bemötande de får både i telefon och i receptionen. Drygt 80 procent av patienterna är till och med mycket nöjda med bemötandet. Bemötandet i behandlingsrummen får ännu högre betyg och där är det närmare 90 procent av patienterna som är mycket nöjda.

Tillgänglighet
80 procent av patienterna tyckte att det var mycket lätt att få kontakt med klinikerna, medan 15 procent tyckte att det var ganska lätt att få kontakt med klinikerna. Drygt  80 procent av de akuta patienterna ansåg att väntetiden för att få en tid för undersökning eller behandling var mycket tillfredsställande eller acceptabel.

- Vi är glada över det fina resultat vi fått, säger Helena Söderbäck. Men det finns alltid en förbättringspotential och vi strävar hela tiden efter att utveckla vår verksamhet utifrån de förutsättningar vi har.

Fotnot
På de 26 folktandvårdsklinikerna i Södra Älvsborg lämnades 2540 enkäter till patienterna.
2253 personer svarade, vilket ger en svarsfrekvens på 89 procent. Av de som svarat på enkäten var 17 procent ungdomar mellan 13-19 år och 12 procent var målsmän till barn under 13 år. 71 procent av de som svarade var vuxna, varav hälften män och hälften kvinnor. Närmare 80 procent av de som svarade var kallade till besök, medan 17 procent var akuta besök och 3 procent var nya patienter.
 
Mer information om Primärvården/Folktandvården Södra Älvsborg finns på vår webbplats
www.vgregion.se/sodraalvsborg



Kontaktperson: Helena Söderbäck, tandvårdschef, telefon 033-616 24 82, mobil 0706-32 24 84


Läs meddelandet som PDF