Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2009-03-16 09:27


Stress… arbete… återhämtning!


På tisdag den 17 mars inbjuder primärvården allmänheten till en gratisföreläsning om stress och vikten av återhämtning. Annemarie Hultberg från Institutet för stressmedicin delar med sig av sina kunskaper om vad som krävs för att människor och arbetsplatser ska undvika stresstillstånd.

Hälsofrämjande arbete är en viktig del av primärvårdens uppdrag. Tisdagens föreläsning arrangeras av Hälsoenheten, som arbetar med livsstilsrelaterad ohälsa inom Primärvården Borås-Bollebygd, bland annat genom gruppverksamhet och utåtriktade föreläsningar.

– Vi vill ge människor mer kunskap och verktyg för att undvika livsstilsrelaterad ohälsa och stress är ett högaktuellt ämne. Idag är det många som har väldigt höga krav på sig att prestera, både på arbetet och fritiden och med familjen. Stressreaktioner uppstår när man upplever att det är för stor skillnad mellan vad man kan prestera och vilka resurser man har kontra vilka krav man har på sig från andra eller sig själv. Återhämtning är också viktigt och allt detta kommer Annmarie Hultberg att lära oss mer om, berättar Leif Hansson, hälsosamordnare på Hälsoenheten.

Annemarie Hultberg är utvecklingsledare för hälsofrämjande arbetsplatser på Institutet för stressmedicin, som är en del av Västra Götalandsregionen. www.stressmedicin.com

Tid: tisdagen den 17 mars kl. 18.30
Plats: Caroli församlingshem, Borås.
Fri entré – alla välkomna!

www.vgregion.se/primarvardensodraalvsborg



Kontaktperson: Leif Hansson, hälsosamordnare Hälsoenheten, 033-616 47 61,


Läs meddelandet som PDF