Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2008-05-20 12:48


Styrelsemöte med Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg


Antalet anmälningar från patienter i Primärvården Södra Älvsborg till Patientnämnden har fortsatt att minska under det senaste halvåret, jämfört med motsvarande period föregående år.

De anmälningar som kommer in rör bland annat frågor kring vård och behandling, bemötande och bristande information. Samverkan med Patientnämnden kommer att fördjupas ytterligare, som en del i Primärvården Södra Älvsborgs kvalitetsarbete.

Den senaste mätningen av telefontillgängligheten på vårdcentralerna i Primärvården Södra Älvsborg visar att de flesta vårdcentralerna svarar på över 90 procent av alla inkommande samtal. Två av tre vårdcentraler har en svarsfrekvens på 95 procent eller mer. Det framgick av månadsrapporten som redovisades på styrelsemötet den 20 april.

Mängden telefonsamtal i kombination med strävan att klara vårdgarantin, gör att trycket på sjuksköterskorna som arbetar med telefonrådgivning är stort. Det totala antalet besök till verksamheterna fortsätter att öka något.

Den ekonomiska prognosen avseende hela 2008 visar ett nollresultat. Kostnaderna för bemanningsföretag, läkemedel, labb och röntgen fortsätter att stiga.

Styrelsen beslutade godkänna ett yttrande över Strukturplan för äldres trygghet i Marks kommun. De förslag som presenteras i strukturplan och genomförandeplan ligger helt i linje med den vårdfilosofi som präglat samarbetet mellan Marks kommun och primärvården.

Ny ledamot i styrelsen är Siv Karlsson (s), som efterträder Monica Lohàsz (s).

 
FOTNOT:
Området Södra Älvsborg omfattar de tio kommunerna Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Lerum, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.
www.vgregion.se/primärvårdensödraälvsborg



Kontaktperson: Bo Erlandsson (kd), v ordf, 0706-21 66 30.
Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90.


Läs meddelandet som PDF