Pressmeddelande
Från Regionservice
2014-11-17 11:00


Gustav Trägårdh gör julmat till patienter


I år kommer jultallriken för inneliggande patienter och restauranggäster på Västra Götalandsregionens sjukhus att få guldkant - rätterna är skapade av Gustav Trägårdh. Gustav blev utsedd till Årets kock 2010 och är till vardags köksmästare på restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Han är även bekant för TV-tittarna då han tagit sig till final (sänds ikväll) i Kockarnas kamp på TV4. Provlagning sker i sjukhusköket på Sahlgrenska sjukhuset 18 november.

Det är inte första gången som Gustav Trägårdh samarbetar med Västra Götalandsregionen.

-Det har varit väldigt positivt för personalen att få arbeta med en prisbelönt kock. Det ökar både inspiration och engagemang, säger Linda Martinsson, chef för måltidsverksamheten.

Årets jultallrik består som sig bör av både kalla och varma rätter. Den kommer att serveras i sjukhusrestaurangerna den 17 december och till patienterna på julafton. Linda Martinsson fortsätter:

-Att tillbringa julen på sjukhus kan vara extra svårt och därför vill vi göra vad vi kan för att muntra upp patienterna. Vi väl även passa på att bjuda in media till provlagningen den 18 november, kl.14.00-18.00.

Fakta: Sjukhusköken och de flesta sjukhusrestaurangerna i Västra Götalandsregionen drivs av Regionservice. Köken producerar ca 4,5 miljoner måltider per år och 35% av inköpta livsmedel är ekologiska.



Kontaktperson: Linda Martinsson, enhetschef Måltider, 0700-82 35 24
Petra Bergman, kommunikationschef, 0702-88 32 33


Läs meddelandet som PDF